Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 12:29

  Επίταξη ιατρών στη Β. Ελλάδα - Οι ιδιώτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπ. Υγείας

  Επίταξη ιατρών στη Β. Ελλάδα - Οι ιδιώτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπ. Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, καθώς οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με στοιχεία περίπου 40 δήλωσαν συμμετοχή.

  Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, διάρκεια ενός μήνα.

  Την επίταξη επιβάλλει η ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορωνοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό COVID-19.

  Εστιάζοντας στο σημερινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες  για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια για την  ανάσχεσή  της και τη διαχείριση των επιπτώσεών της.  "Νωρίτερα σήμερα το πρωί υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτικών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ε.Σ.Υ.. Η στρατηγική  που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει  η κοινωνία ανοιχτή", ανέφερε. "Η πανδημία επιμένει και δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την Πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνησή μας", σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ