Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 17:27

  Πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

  Πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεκίνησε η μαζική πορεία για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα "48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή", φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

  Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

  Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το "μπλοκ" με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Έφτασε λίγο πριν τις 17.00 μπροστά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών η αντιπροσωπεία των φοιτητών με τη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, την σημαία κράτησαν και παιδιά.

  Στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και κατόπιν αποχώρησαν, χωρίς εντάσεις.

  Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σήμερα σε ισχύ σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την "48η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

  Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό "Μέγαρο Μουσικής" έχει κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί "Σύνταγμα" και "Ευαγγελισμός" από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ