Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 10:43

  Γ. Στασινός: Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά

  Γ. Στασινός: Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και ισχυρά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας της χώρας, και οι Έλληνες Διπλωματούχοι Μηχανικοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα ιστορικά γεγονότα, τα πρόσωπα, τις συλλογικότητες και τους θεσμούς, τις αξίες και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου", αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με αφορμή την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

  "Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για 'Ψωμί- Παιδεία - Ελευθερία' παραμένουν και επίκαιρα και ισχυρά. Φωτίζουν και καθοδηγούν, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, γνώση, πρόοδο και προκοπή. Με σύμβολο και τοπόσημο, εθνικής - αλλά όχι μόνο - μνήμης, το ιστορικό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων", σημειώνει ο κ. Στασινός και προσθέτει: 

  "Το ΤΕΕ τιμά και τη φετινή επέτειο των γεγονότων του Νοεμβρίου 1973, ακόμη και στις ιδιαίτερες και μοναδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και παγκοσμίως. Μια τιμή που αξίζει κάθε φορά να τονίζουμε γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η κορυφαία πράξη αντίστασης της νεολαίας, των φοιτητών, των επιστημόνων, των εργαζομένων και του λαού κατά της επαίσχυντης δικτατορίας.
   
  Ταυτόχρονα όμως τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ως κορυφαία στιγμή όλων των αγώνων της νεολαίας, ως σημείο καμπής του αιτήματος για κοινωνική και ατομική πρόοδο, ως φάρο ελπίδας και προοπτικής για την κοινωνική και πολιτική συμμετοχή.
   
   Μέσα από τις ατομικές και συλλογικές μας επιλογές, οι Έλληνες διπλωματούχοι μηχανικοί και ο φορέας τους, το ΤΕΕ, προσπαθούμε να συνεχίσουμε τους αγώνες αυτούς. Μέσα από το επάγγελμά μας, την επιστήμη μας, την κοινωνική μας ζωή, που τόσο έχουν περιοριστεί στις τωρινές συνθήκες, εξακολουθούμε να πασχίζουμε για το κοινό καλό και να τιμούμε τους αγώνες των γνωστών και άγνωστων αγωνιστών του 1973. 
   
  Και προσπαθούμε – και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα – να μετουσιώσουμε τους αγώνες αυτούς σε πραγματική προκοπή για όλους, τον κάθε πολίτη, για ολόκληρη την κοινωνία. Έχοντας μπροστά μας τα επόμενα χρόνια μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή πρόκληση, το μήνυμα του Πολυτεχνείου για κοινωνική και ατομική πρόοδο πρέπει να συμβαδίσει, τώρα περισσότερο από ποτέ, με την οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να προκόψουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Ο τεχνικός κόσμος της χώρας θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων - θα προχωρήσουμε όλοι μαζί: μηχανικοί και επιστήμονες, νέοι και ηλικιωμένοι, εργάτες και επιχειρηματίες, άνεργοι και εργαζόμενοι. Το αναπτυξιακό μέρισμα που θα έρθει πρέπει να αφορά όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Για ένα καλύτερο αύριο ατομικό, συλλογικό, εθνικό".

   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ