Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 18:44

  Γ. Οικονόμου: Υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να εμβολιαστεί μαζικά ο κόσμος με την τρίτη δόση

  Οικονομου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Όλοι οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό, μέσα από τη δουλειά που κάνουν στον δημόσιο τομέα πρέπει να αξιολογούνται και να επαναξιολογούνται και με βάση την αποτελεσματικότητά τους και την επαγγελματική τους ευσυνειδησία αλλά και ό,τι αφορά την ψυχολογική τους ισορροπία", ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

  Κληθείς να σχολιάσει περιστατικά, όπως αυτό του αστυνομικού που κακοποιούσε το παιδί του αλλά και μιας νοσοκόμας που παρακώλυε τη διαδικασία χορήγησης φαρμάκων, είπε ότι αναδεικνύουν την ανάγκη μιας ουσιαστικής αξιολόγησης σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα.

  Επανέλαβε ότι ξεκινάει η διαδικασία της επίταξης: "η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών" και εξήγησε πως γίνεται ακριβώς με τον τρόπο που προβλέπεται, γιατί οφείλει κανείς να είναι απολύτως σύννομος.

  "Θα είναι ένας αριθμός κοντά στο τριψήφιο αν δεν καλυφθούν τα κενά με βάση αυτά που περιμένουμε από τους ιατρικούς συλλόγους μέχρι το βράδυ. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα", είπε ερωτώμενος για το πόσα φύλλα επίταξης αναμένεται να επιδοθούν αλλά διατήρησε πάντως και μία επιφύλαξη.

  Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ακόμη πως "Υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά επειδή βρισκόμαστε σε φάση μεγάλης όξυνσης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες για να μπορέσουμε να το πούμε με ασφάλεια".

  Προσέθεσε πως "Ευχής έργον θα ήταν να έχουμε μία σταθεροποίηση, τα υγειονομικά μέτρα τα οποία ισχύουν εδώ και μία εβδομάδα, και νομίζω ότι και ο καθένας αντιλαμβάνεται πως οι εκτεταμένοι έλεγχοι που έχουμε κάνει, η συνεργασία όλων και των φορέων και των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών, της κοινωνίας και του κόσμου πάνω απ' όλα, οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας που ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων, όλα αυτά έχουν αποδώσει και οι εμβολιασμοί εξελίσσονται μ' έναν πιο ικανοποιητικό ρυθμό απ/ ό,τι στην προηγούμενη κατάσταση. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε μία εικόνα ή εν πάση περιπτώσει να έχουμε τη βάσιμη ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε μια σταθεροποίηση και να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

  "Μέχρι τότε και κάθε μέρα γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο της Πολιτείας, από το σύνολο της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Κυρίως η μάχη δίνεται στο ΕΣΥ έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τις ανθρώπινες απώλειες", τόνισε επίσης ο Οικονόμου.

  Για την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι "υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να εμβολιαστεί μαζικά ο κόσμος με την τρίτη δόση είτε αυτό αφορά τους συμπολίτες μας που είναι από 60 και πάνω είτε όλους τους υπόλοιπους. Διότι όλες οι έρευνες δείχνουν και όλοι οι ειδικοί λένε ότι για να έχεις τη θωράκιση απέναντι στον κορονοϊό που είχε με τις δύο δόσεις πρέπει να κάνεις και την αναμνηστική δόση αφ' ης στιγμής περάσει ένα συγκεκριμένο διάστημα. Υπάρχει μία συζήτηση που γίνεται και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη να συνδεθεί η ύπαρξη του πράσινου πιστοποιητικού και με την τρίτη δόση. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Ανεξάρτητα αυτής της συζήτησης και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι επιβάλλεται έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που έκαναν τις δύο προηγούμενες δόσεις να πειστούν και να κάνουν και την τρίτη δόση".

  Διευκρίνισε, ωστόσο, πως "Υποχρεωτικότητα με την έννοια κάποιων κυρώσεων όπως για παράδειγμα αυτές που είχαμε στους υγειονομικούς, δεν υπάρχει. Από κει και πέρα ανάλογα και με τις εισηγήσεις που θα μας κάνουν οι ειδικοί αλλά ουσιαστικά με βάση την ανάγκη που υπάρχει για να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στον κορονοϊό είμαστε εδώ να δούμε τι περισσότερο πρέπει να γίνει. Είναι πάντως ανάγκη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη και σε ό,τι αφορά την πρώτη δόση και σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση".

  Ερωτηθείς σχετικά με συγκεκριμένο κατάστημα που λόγω της γραφειοκρατίας άνοιξε παρά που είχε παραβιάσει τα μέτρα για τρίτη φορά και του είχε επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο, ο κ. Οικονόμου απάντησε: "όπως γνωρίζετε έχουμε αυστηροποιήσει πάρα πολύ και τις κυρώσεις, έχουμε απλοποιήσει πάρα πολύ τις διαδικασίες επιβολής των κυρώσεων αυτών. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν το γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το έχουν επισημάνει και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να το ερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος.Υπάρχουν μία σειρά από ζητήματα προσφυγών που ισχύουν σε όλες τις κυρωτικές διαδικασίες όχι μόνο στη συγκεκριμένη που καμιά φορά δημιουργούν τέτοιου είδους παράδοξα".

  Δεσμεύτηκε μάλιστα να απαντήσει για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ενημερωθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. "Είναι πάντως σαφές ότι τα μέτρα που σχεδιάζουμε και ανακοινώνουμε δεν είναι για να τα παίρνει κανείς στην πλάκα και νομίζω ότι υπάρχουν μια σειρά από παραδείγματα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ