Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 13-Νοε-2021 19:23

  Εισαγγελία: Στάλθηκε "εκ παραδρομής" και ανακλήθηκε η κλήτευση Πολάκη ως υπόπτου για τη μήνυση Φουρθιώτη

  'Νέος' Ποινικός Κώδικας: Τέλος η υποχρεωτική φυλάκιση σε πλημμελήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε λάθος και παραδρομή αποδίδεται απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η κλήτευση ως υπόπτου του βουλευτή Παύλου Πολάκη ως υπόπτου τέλεσης αδικήματος μετά απο μηνυση του Μένιου Φουρθιώτη και χωρίς να έχει αρθεί η ασυλία του (ή να έχει υποβληθεί σχέτικό αιτημα) στη Βουλή.

  Η εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοίνωσε τα εξής:

  "Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μενάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής :

  1 ) Επ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία ανατέθηκε στο τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής. 2) Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τουτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων των άρθρων 83 του κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος.

  Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή.

  13-1- 21

  Η διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών”.

  Π. Στάθης 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ