Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 13-Νοε-2021 14:40

  Κ. Μητσοτάκης: Η άρνηση να συζητηθεί το θέμα των Γλυπτών μού φαντάζει ως αναχρονιστική προσέγγιση

  Κ. Μητσοτάκης: Η άρνηση να συζητηθεί το θέμα των Γλυπτών μού φαντάζει ως αναχρονιστική προσέγγιση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στους ταχείς, όπως τους χαρακτηρίζει ρυθμούς, με τους οποίους αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία εστιάζει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα "The Telegraph".

  Όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης "η Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική χώρα σε σύγκριση με την Ελλάδα του 2011, την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης…Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας, δεν είναι πια μία χώρα που αντιμετωπίζει διαρκώς δημοσιονομικές δυσκολίες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μόνο προορισμός για διακοπές, πρέπει να αποτελεί προορισμό για επενδύσεις".

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται στην επικείμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο, αλλά και στα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναδεικνύοντας την πρόθεσή του να θέσει το ζήτημα στον Μπόρις Τζόνσον. "Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Τα Γλυπτά κλάπηκαν τον 19ο αιώνα, ανήκουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και πρέπει να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα σοβαρά και με ειλικρίνεια…Η άρνηση να συζητηθεί το θέμα των Γλυπτών φαντάζει σε εμένα -δεδομένων των όσων έχουν συμβεί όσον αφορά την επιστροφή πολιτιστικών θησαυρών- ως μία αναχρονιστική προσέγγιση", αναφέρει. Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, εάν υπήρχε βούληση εκ μέρος της κυβέρνησης (του Ηνωμένου Βασιλείου) για αλλαγή στάσης, "θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μία διευθέτηση με το Βρετανικό Μουσείο για να δανείσουμε στο εξωτερικό πολιτιστικούς θησαυρούς οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας…". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ