Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 17:30

  Νομοτεχνική βελτίωση στον Ποινικό Κώδικα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

  Τσιάρας 20.05.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μία σημαντική νομοτεχνική βελτίωση για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα, με την οποία προβλέπεται, "η καθιέρωση του αξιόποινου χαρακτήρα, για τη μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση που επιβάλει απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ προσώπων".

  Σημειώνεται ότι η απαγόρευση προσέγγισης του δράστη με το θύμα είναι η συνηθέστερη απόφαση των δικαστηρίων για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

  "Η παραβίαση της δικαστικής απόφασης, μέχρι σήμερα, βάσει του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα δεν είχε αξιόποινο χαρακτήρα. Το καθιερώσαμε με τη νομοτεχνική βελτίωση ως ένδειξη της ευρύτατης πρωτοβουλίας που ακολουθεί για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων της. Δέσμευση του υπουργείου και της Πολιτείας είναι ότι θα το εξετάσουμε και θα κάνουμε το παν για να αποφευχθούν μελλοντικές γυναικοκτονίες και για να σταματήσει οι γυναίκες να είναι θύματα τέτοιων συμπεριφορών", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ