Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 16:13

  Περιορίζονται τα επισκεπτήρια και οι συνοδείες ασθενών στα νοσοκομεία

  Περιορίζονται τα επισκεπτήρια και οι συνοδείες ασθενών στα νοσοκομεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Σοφίας Κωστάρα

  Αυτήν τη στιγμή, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των εισαγωγών COVID και nonCOVID περιστατικών, με ανύπαρκτες κλίνες πλέον και υγειονομικό προσωπικό στα όρια της κατάρρευσης. Οι κίνδυνοι που ενέχουν πολλοί και ανάμεσα τους βασικός αυτός της διασποράς του ιού στα υπόλοιπα τμήματα και τις κλινικές.
   
  Κάτω από αυτή την πίεση, υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο που θα πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια στους θαλάμους, αλλά και τη δυνατότητα των συνοδών να παραμένουν μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους που βρίσκονται υπό νοσηλεία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, δεν έχουν ανακοινωθεί αλλαγές επισήμως, εν τούτοις, ανεπισήμως ο διοικητής κάθε νοσοκομείου μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς εφόσον κρίνει για την προστασία προσωπικού και ασθενών.

  Η Επιτροπή λοιμώξεων του κάθε νοσοκομείου μπορεί, βάσει ΥΑ, να προσαρμόζει (μειώνει ή διακόπτει) τα επισκεπτήρια (ωράριο, κλινικές, ημέρες κ.λπ).

  Έτσι, σύμφωνα με πηγές, στο Λαϊκό και στο Αγ. Όλγα δεν ισχύουν τα επισκεπτήρια, αλλά δεν επιτρέπονται και οι συνοδοί ασθενών για την προστασία από τον κορονοϊό, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, όπως για τους ανοϊκούς ασθενείς ή τους πρόσφατα χειρουργημένους. Οι υπόλοιποι ασθενείς θα δέχονται φροντίδα μόνο από το νοσηλευτικό προσωπικό.

  Στο νοσοκομείο Ωνάσειο πάντως επιτρέπεται η είσοδος στους συνοδούς ασθενών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και μόνο με rapid test ή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.  

  Συγχρόνως, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, οι συνοδοί μπορούν να μείνουν μέσα αν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό μόνο με rapid-test, ενώ απαγορεύονται τα επισκεπτήρια.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Μ. Γκάγκα: Προστίθενται νέες ιδιωτικές κλίνες covid και non covid

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ