Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 15:30

  Διευκρινίσεις ζητούν οι έμποροι Θεσσαλονίκης σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από γειτονικές χώρες

  Διευκρινίσεις ζητούν οι έμποροι Θεσσαλονίκης σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από γειτονικές χώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλή Ζαούτη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σχετικά με το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που κυκλοφορούν από γειτονικές χώρες.

  Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ζητά από τους ανωτέρω ενημέρωση για το πώς πρέπει να χειρίζονται περιπτώσεις τουριστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) με πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τη χώρα τους, αλλά δεν εμφανίζονται στο ελληνικό σύστημα πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να αρνούνται οι καταστηματάρχες να τους επιτρέψουν την είσοδο στα καταστήματά τους.

  Ειδικότερα, ο ΕΣΘ στην επιστολή του αναφέρει: 

  "Από τις πρώτες δύο μέρες της εφαρμογής των νέων μέτρων προστασίας από τον covid-19, διαπιστώνουμε, εκτός από την πτώση του τζίρου σε μεγάλο ποσοστό, ότι τουρίστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια), οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο με πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τη χώρα τους, δεν εμφανίζονται στο ελληνικό σύστημα πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να αρνηθούν οι καταστηματάρχες να τους επιτρέψουν την είσοδό τους στα καταστήματα.

  Παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς απ’ ό,τι έχει ακουστεί, κυκλοφορούν πολλά πλαστά πιστοποιητικά από τις παραπάνω χώρες, όμως σίγουρα δεν είναι όλα.

  Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας διότι τη δύσκολη εποχή που διανύουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν πελάτη".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ