Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Νοε-2021 15:38

  Κατάθεση αναφοράς από τον Δ. Βερβεσό στην ΕΑΔ για τις δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης

  Κατάθεση αναφοράς από τον Δ. Βερβεσό στην ΕΑΔ για τις δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κατέθεσε στον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 'Αγγελο Μπίνη, αναφορά για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδίως στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.

  Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Μπίνη και κατέθεσε αναφορά της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται σε δημόσιες υπηρεσίες λόγω "της μη εφαρμογής των διατάξεων που επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των δικηγόρων καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, ήτοι κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα, χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό (άρθρο 34 παρ. 2 ΚωδΔικ), της απαίτησης ραντεβού κατά παράβαση των ισχυουσών (μετά την 15.9.2021) KYA ή της αδυναμίας τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας".

  Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της Ολομέλειας, αναφέρεται ότι οι μη σύννομες αυτές συμπεριφορές "πλήττουν τόσο τους δικηγόρους, στα καθήκοντα των οποίων εμπίπτει και η εκπροσώπηση των εντολέων τους ενώπιον των διοικητικών Αρχών, τόσο και τους πολίτες, που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και να προστατέψουν λυσιτελώς τα έννομα συμφέροντά τους".

  Στα πλαίσια αυτά, "η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διενέργεια ελέγχων, επιθεωρήσεων και ερευνών στους dημόσιους φορείς και υποδοχή, επεξεργασία, αξιολόγηση και η κατά περίπτωση διερεύνηση καταγγελιών ή αναφορών που αφορούν σε παράλειψη οφειλομένων ενεργειών ή σε μη νόμιμες ενέργειες της Διοίκησης, καλείται να ενεργήσει τα νόμιμα", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ