Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 11:55

  Γ. Γεωργαντάς: Εξετάζεται "ημερομηνία λήξης" των πιστοποιητικών εμβολιασμού

  Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα μας γλιτώσουν από την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι "εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο". 

  Ο υφυπουργός σημείωσε πως παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στην πλατφόρμα για τα ραντεβού για εμβολιασμό, σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα. 

  "Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι", ανέφερε. 

  Όσον αφορά την τρίτη δόση, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

  Αναφερόμενος στα SMS που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους για να τους παρακινήσουν να εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. "Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί", κατέληξε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ