Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 18:06

  Υπόθεση Novartis: Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ν. Μανιαδάκη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών

  Υπόθεση Novartis: Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ν. Μανιαδάκη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έφεση κατά του του απαλλακτικού βουλεύματος για τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη στην υπόθεση Novartis άσκησε η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. Το βούλευμα που απάλλαξε τον καθηγητή απο την εμπλοκή του στην υπόθεση, εκδόθηκε πριν απο 2 εβδομάδες καθώς τόσο η εισαγγελέας, όσο και το δικαστικό συμβούλιο έκριναν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, που στο πρώτο στάδιο της υπόθεσης Novartis υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας, πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία που τον βάραινε, δηλαδή τον χρηματισμό αξιωματούχων από τη φαρμακοβιομηχανία.

  Η υπόθεση θα ανατεθεί εκ νέου (μετά την άσκηση έφεσης) σε δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει την ποινική μεταχείριση του κ. Μανιαδάκη.

  Το πρώτο βούλευμα

  Μάλιστα, πριν από δυο εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντα με την "έκδοση βουλεύματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα ο καθηγητής Μανιαδάκης και η υπεράσπιση του είχαν εισφέρει στην ποινική διαδικασία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά την αθωότητα του".

  Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι:

  "Το Δικαστικό Συμβούλιο, συντασσόμενο πλήρως με τη σχετική Εισαγγελική πρόταση και την διάταξη έκδοσης τυπικών κλήσεων της Ανακρίτριας Διαφθοράς κατέληξε ομόφωνα στην απαλλαγή του καθηγητή Νικόλαου Μανιαδάκη με τις εξής σκέψεις:

  "i) ουδέποτε διορίσθηκε Σύμβουλος των εκάστοτε Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών Υγείας […],

  ii) δεν συμμετείχε κατά το χρονικό διάστημα 2010-2014 ως εκπρόσωπος (τακτικός ή αναπληρωματικός) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) […],

  iii) δεν συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων […],

  iv) δεν συμμετείχε σε θεσμοθετημένη Επιτροπή του Ε.Ο.Φ. […],

  v) η ως άνω ιδιότητα του κατηγορουμένου ως Καθηγητή της ανωτέρω Σχολής δεν επαγόταν ως εκ της θέσης του καθήκον παροχής συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας και τους Υπουργούς Υγείας […]".

  Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στη Δικαιοσύνη που θα επανεξετάσει την κατηγορία σε βάρος του καθηγητή.

  Παναγιώτης Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ