Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 15:35

  Πενταμελές Εφετείο: Όχι στην αποφυλάκιση 3 Χρυσαυγιτών

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη
   
  Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών οι αιτήσεις 3 καταδικασμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση των ποινών τους. Κατά πλειοψηφία οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση του Πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζή, ενώ ένα μέλος είχε την άποψη ήταν πρέπει να γίνει δεκτό. "Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων", υποστήριξε η εισαγγελέας.
   
  Μάλιστα, στο επιχείρημα ότι ο ίδιος και δυο από τα τέσσερα παιδιά του αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η εισαγγελική λειτουργός απάντησε: "Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο".

  Αρνήσεις

  Αρνητική ήταν η απάντηση των δικαστών και στον Αν. Αναδιώτη, που μέσω της μητέρας του υποστήριξε ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός. Τέλος, η αίτηση του Αρ. Χρυσαφίτη, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.
   
  Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα αποφυλάκισης από τον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη, το οποίο είχε γίνει δεκτό από το Πενταμελές Εφετείο προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων και ειδικά την οργή της οικογένειας Φύσσα.
   
  Για την αποφυλάκιση Πατέλη παρενέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.
   
  που έχει ζητήσει την απόφαση του πενταμελούς εφετείου της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη προκειμένου να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ