Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 14:05

  Έρχεται εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού

  Για εμβολιασμένους και με rapid τα κέντρα διασκέδασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε τέσσερα μέτωπα κινήθηκε η τηλεδιάσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου με τους περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, με αντικείμενο τη διασπορά του πανδημικού ιού στην κοινότητα. 

  Ειδικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης:

  - Εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

  - Συζητήθηκε η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

  - Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

  - Αναδείχθηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά στην είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους, αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

  Η τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ