Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 10:59

  Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τις παραγγελίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

  Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τις παραγγελίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τις παραγγελίες από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), απάντησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Φραγγίδης και Κώστας Σκανδαλίδης με θέμα "Παραγγελίες Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας προς Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)".

  "Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)", είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, "για την κάλυψη των επιχειρησιακών του αναγκών έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες ενεργοποίησης συγκεκρμένων προγραμμάτων από τα ΕΑΣ".

     Αυτά, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι:

     - "Προμήθεια 1000 Ελαφρών Πολυβόλων 5,56 χιλ. ΡΝ ΜΙΝΙΜΙ", με συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος: 10.917.950 ευρώ.

     - "Μετατροπή 500 Πολυβόλων 0,50" Μηχανικής Πυροδότησης σε Ταχείας Αλλαγής Κάννης (ΤΑΚ)", με συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος: 2.132.500 ευρώ.

     - "Αναβάθμιση Ρουκετών 122 χιλ.", με συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος: 87.912.500 ευρώ.

     - "Προμήθεια Φυσιγγίων 7,62 x 51 χιλ.", με συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος: 14.463.876 ευρώ.

  Για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 115.426.826 ευρώ, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, "θα απαιτηθεί προηγουμένως η εξασφάλιση αντίστοιχης χρηματοδότησης, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό".

  "Παράλληλα", συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, "είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση προγράμματος προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού για την προμήθεια 13.000 φυσιγγίων, διαμετρήματος 76/62, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 7.870.000Euro ευρώ μέσω Συμφωνίας Πλαίσιο πενταετούς διάρκειας, με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τα ΕΑΣ και εκτιμώμενο έτος ενεργοποίησης το 2022".

  Για το μελλοντικό πρόγραμμα του εθνικού τυφεκίου, συμπλήρωσε ο υπουργός, "αξιολογούνται από το ΓΕΣ οι προτάσεις οκτώ εταιρειών, του εξωτερικού, και από πλευράς μας αξιώνουμε ως δεσμευτική προϋπόθεση την συμπαραγωγή του τυφεκίου στην Ελλάδα, με την μεταφορά τεχνογνωσίας στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία".

  Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής 'Αγγελος Τσιγκρής με θέμα "Ενίσχυση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και εκσυγχρονισμός της ΕΒΟ Αιγίου", τόνισε ότι "έχει ήδη ανατεθεί σε ανάδοχο μελετητή η εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος εργοστασίων των ΕΑΣ ΑΒΕΕ στο Αίγιο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ