Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 09:13

  Επαναλειτουργεί το λιμάνι του Πειραιά

  Επαναλειτουργεί το λιμάνι του Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, οι οποίοι είχαν κλείσει για επτά ημέρες, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, μετά τον θάνατο του συναδέλφου τους τις απογευματινές ώρες της 25ης Οκτωβρίου.

  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ), με τις κινητοποιήσεις τους, κατόρθωσαν:

  • "τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
  • την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου μας που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι", ενώ, παράλληλα: 

  "ανάγκασαν την εταιρεία και την κυβέρνηση έστω να αναγνωρίσει το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες. 

  "Ουρές" στο λιμάνι

  Οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ υποδέχονται και το μεγαλύτερο όγκο των φορτίων που φτάνουν στο λιμάνι. Συνεπώς η απενεργοποίησή τους δημιούργησε συνθήκες συμφόρησης.

  Σύμφωνα με τη Διεθνή Ναυτική Ένωση, η οποία εκπροσωπεί θεσμικά ελληνικές εταιρείες πρακτόρευσης διεθνών ναυτιλιακών γραμμών, κρουαζιερόπλοιων και ποντοπόρων πλοίων, "η άνευ προηγουμένου λιμενική συμφόρηση που έχει ήδη δημιουργηθεί έχει πάψει να είναι διαχειρίσιμη, δεδομένου ότι τουλάχιστον 36 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων -εκ των οποίων 23 feeders και 13 mothers με 40.000 κινήσεις- έχουν ήδη καταπλεύσει στον Πειραιά -στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δρομολογίων των διεθνών τακτικών γραμμών που εξυπηρετούν- ενώ ήδη 3 εμπορικά πλοία παρέκαμψαν τον Πειραιά".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ