Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Οκτ-2021 10:47

  Τροπολογία: Επιχορήγηση Περιφερειών για την εξυγίανση επιχειρήσεών τους που λειτουργούν μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές

  Τροπολογία: Επιχορήγηση Περιφερειών για την εξυγίανση επιχειρήσεών τους που λειτουργούν μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επιχορήγηση των Περιφερειών, μέχρι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ, για την εξυγίανση επιχειρήσεών τους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021.

  Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα επιχορήγησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης β' βαθμού (Περιφέρειες) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) μέχρι του ποσού των 67 εκατ. ευρώ ανά Περιφέρεια, με σκοπό την εξυγίανση υφιστάμενων επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο μετοχικό ή εταιρικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 70% και των οποίων διορίζουν περισσότερο από το ήμισυ (1/2) των μελών της διοίκησης.

  Σημειώνεται ότι η εν λόγω επιχορήγηση χορηγείται αποκλειστικά για κάλυψη των δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων των προαναφερόμενων επιχειρήσεων προς τρίτους.

  Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΛΚ, από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενδεχόμενη δαπάνη από την επιχορήγηση των Περιφερειών από το Π.Δ.Ε. και εντός του ορίου αυτού, μέχρι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ ανά Περιφέρεια (ήτοι, 78 εκατ. ευρώ για το σύνολο των Περιφερειών, κατ' ανώτατο όριο).

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ