Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 12:28

  Περιφέρεια Αττικής: Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο

  Περιφέρεια Αττικής: Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με σημαντικές παρεμβάσεις άμβλυνσης σημείων υψηλής επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, συνεχίζουν τις εργασίες για την ενίσχυση της ασφάλειας, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών. Οι παρεμβάσεις αφορούν στη βελτίωση της σήμανσης επί της λεωφόρου Χαμοστέρνας, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα και στην διάβαση πεζών στη λεωφόρο Τραπεζούντος έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Αγ. Στεφάνου, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας για τους μικρούς μαθητές.

  Συγκεκριμένα στη λεωφόρο Χαμοστέρνας σε τρεις κρίσιμες θέσεις οδικών προσβάσεων της, βελτιώθηκε η οριζόντια σήμανση, με ζώνες αποκλεισμού και βέλη αριστερόστροφων κινήσεων για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Παρατηρήθηκε ανάλογη συμμόρφωση των οδηγών και εκτιμάται ότι θα σημειωθεί αποσυμφόρηση στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη επί της λεωφόρου στον κόμβο Πετραλώνων.

  Στον Αγ. Στέφανο αντικαταστάθηκαν οι υφιστάμενοι φωτεινοί σηματοδότες με σηματοδότες led οι οποίοι παρέχουν τριπλάσια φωτεινότητα και καλύτερη θέαση στους διερχόμενους οδηγούς. Εγκαταστάθηκαν νέα μπουτόν για την ενεργοποίηση του φωτεινού σηματοδότη από τους πεζούς και νέες πληροφοριακές πινακίδες διάβασης πεζών ενώ έγιναν και διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα. Σε συνέχεια της αναβάθμισης στην εν λόγω διάβαση, θα ακολουθήσει από την Περιφέρεια, επίδειξη σωστής χρήσης της, στους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

  Ο περιφερειάρχης με αφορμή τις παρεμβάσεις επισημαίνει σχετικά:

  "Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου της Αττικής. Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη και σ΄ αυτό το πλαίσιο έχουμε διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο οδικών παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν το οδικό μας δίκτυο".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ