Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 23-Οκτ-2021 09:29

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:20

    Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης.

    Ομάδες νεαρών που εφορμούσαν από τον χώρο του πανεπιστημίου επιτέθηκαν με ρόπαλα, πέτρες, βόμβες μολότοφ, και φωτοβολίδες εναντίον δύναμης των ΜΑΤ που φρουρούσε το γειτονικό κτίριο του Τουρκικού Προξενείου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και γι αρκετή ώρα η περιοχή έμοιαζε με πεδίο μάχης.

    Από τις βόμβες μολότοφ- πήραν φωτιά δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε βιτρίνες καταστημάτων και πολυκατοικιών. Η αστυνομία προσήγαγε πέντε άτομα. Όπως έγινε γνωστό στο χώρο του ΑΠΘ νωρίτερα γινόταν πάρτι αντιεξουσιαστών.

    Ελεύθεροι οι 9 προσαχθέντες 

    Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα προσαχθέντες για τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

    Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με ομάδα κουκουλοφόρων να εκτοξεύει πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ