Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 18:34

  Β. Παπαευαγγέλου: Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο

  Β. Παπαευαγγέλου: Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Επίσης, όπως είπε, έχει αυξηθεί και το ποσοστό της θετικότητας.

  Αναφερόμενη στην Βόρεια Ελλάδα, είπε ότι η πορεία που διαγράφει η πανδημία είναι διαφορετική, καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση.

  Στην Θεσσαλονίκη το επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, εμφανίζοντας σημεία σταθερότητας. Αυξήθηκαν κατά 30% οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα παρατηρείται αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%.

  Η κ. Παπαυαγγέλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προσφέρουν προστασία σε όλους και πρόσθεσε ότι όλοι οι νέοι που έχασαν την ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι.

  Σημείωσε, επίσης, ότι το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών, ενώ όσον τα μέτρα προστασίας τόνισε: "Περιμένουμε να δούμε πώς θα μπει ο χειμώνας. Ελπίζουμε πως καθώς θα κρυώνει ο καιρός, η εμβολιαστική κάλυψη θα προχωράει".

  Διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα. "Πρέπει καθένας από εμάς να σκεφτεί πώς θα προστατεύσει τους ανθρώπους στο περιβάλλον του, συνέχισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, αφού η οικογενειακή διασπορά είναι η πιο σημαντική αυτήν τη στιγμή. 

  "Ας μην ξεχνάμε πως στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει έλεγχος αυτή τη στιγμή", πρόσθεσε.

  Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

  Αναφορικά με το πώς θα κινηθεί το σύστημα υγείας απέναντι σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε πως όσο επείγον περιστατικό είναι ο ασθενής από κορονοϊό, άλλο τόσο επείγον περιστατικό είναι και ο καρκινοπαθής.

  "Πέρσι, που δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας κάναμε μονοθεματικό το ΕΣΥ. Φέτος, έχουμε τα εμβόλια. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι για να υπάρξει φροντίδα για όλους. Άρα από την αρχή πρέπει να βάλουμε κάποια όρια”, κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ