Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 16:58

  "Άνοιξε ο δρόμος" στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την απόκτηση του κτήματος Φιξ

  "Άνοιξε ο δρόμος" στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την απόκτηση του κτήματος Φιξ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου Αττικής, προχωρά πλέον προς την υλοποίησή του. Αυτός της απόκτησης του κτήματος Φιξ, προκειμένου να μετατραπεί σ' ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αττικής και χώρος ιστορίας, τεχνών και πολιτισμού.

  Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίαση, εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση των 27 στρεμμάτων πρασίνου και των διατηρητέων ακινήτων που βρίσκονται εντός του κτήματος.

  "Η απόκτηση του κτήματος Φιξ από τον δήμο μας, αποτελούσε για δεκαετίες όραμα και επιδίωξη κάθε Ηρακλειώτισσας και κάθε Ηρακλειώτη. Ο δήμος μας έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει το κτήμα Φιξ, αφού πέτυχε ένα πολύ λογικό τίμημα, ώστε να περάσει στην κυριότητα των δημοτών. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και υλοποιούμε αυτό που δεν έγινε δεκαετίες τώρα", λέει ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και εξηγεί:

  "H σημερινή δημοτική Αρχή μετατρέπει αυτό το όνειρο δεκαετιών σε πραγματικότητα και αποκτά το Κτήμα Φιξ με τις δυνάμεις του δήμου. Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην απόκτηση του κτήματος γιατί η δημοτική Αρχή πέτυχε, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του κτήματος, μία εξαιρετική τιμή που μπορεί να καλύψει ο δήμος. Διερευνήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του δήμου από την Πολιτεία για την απόκτηση του κτήματος και διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Έτσι, εξασφαλίσαμε μια ευνοϊκή για τον δήμο δανειακή σύμβαση, που μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το εύρος και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες ή να χρειαστεί να τους επιβαρύνουμε. Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη. Το κτήμα Φιξ γίνεται ξεκάθαρα δικό μας, χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάμε να μας το παραχωρήσουν κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Το κτήμα Φιξ περνά στην ιδιοκτησία των δημοτών, ώστε να τους ανήκει για πάντα. Για να αποτελέσει αιώνια κληρονομιά της πόλης μας. Για να αποτελέσει το μεγαλύτερο δώρο του δήμου μας στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας".

  Και ο κ. Μπάμπαλος κατέληξε λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν με την ψήφο τους. Να πω όμως και σε αυτούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε είναι ο πιο σωστός, ο πιο αποτελεσματικός δρόμος και τους δηλώνω ότι θα επιχειρήσω να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα του κτήματος".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ