Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 15:22

  Νέο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων

  Νέο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων και των πανεπιστημίων της Κίνας εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το China Education Association for International Exchange (CEAIE), τον εθνικό φορέα εκπαιδευτικής διεθνοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, σε συνέχεια των προγραμμάτων συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

  Στόχος του προγράμματος, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι η προσέγγιση πανεπιστημίων Ελλάδας-Κίνας, "ώστε να δρομολογηθούν συνέργειες, όπως η δημιουργία κοινών προγραμμάτων σπουδών, η ανταλλαγή φοιτητών, η εκμάθηση αμφότερων των γλωσσών στις δυο χώρες, η συμμετοχή ξένων φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας, η ενδυνάμωση πολιτισμικών ανταλλαγών, η εκπόνηση κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και άλλες μορφές συνεργασίας που τα ίδια τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν".

  Στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης υπεγράφησαν μνημόνια συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύναψε συνεργασία με το Xi'an Jiaotong University και το Shandong Agricultural University και το Πανεπιστήμιο Πάτρας με το Fujian University of Technology.

  Κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια εκδήλωση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των ελληνικών ΑΕΙ που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για συνέργειες με πανεπιστήμια χωρών του εξωτερικού. Επίσης, ανέδειξε "τους ιδιαίτερους πολιτισμικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών" επισημαίνοντας "το δεσμό μεταξύ του αρχαίου ελληνικού και αρχαίου κινεζικού πολιτισμού, ως κοιτίδων του Δυτικού και Ανατολικού πολιτισμού αντίστοιχα".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ