Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 13:04

  Στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες για τη "λίστα Πέτσα" - Και στη Βουλή ο φάκελος

  Στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες για τη "λίστα Πέτσα" - Και στη Βουλή ο φάκελος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Από τον περασμένο μήνα βρίσκονται στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες για την αποκαλούμενη "λίστα Πέτσα".

  Σύμφωνα, με δικαστικές πηγές ήδη ερευνάται από την οικονομική εισαγγελία η αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Στη Βουλή

  Οι καταγγελίες στρέφονταν και κατά πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη να έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή.

  Οι καταγγελίες αναφέρονταν σε κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, συνεπώς το ερευνώμενο αδίκημα είναι της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

  Αντίστοιχα, σχετικά μετά τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε να κάνει την κατανομή των κονδυλίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με την COVID-19 διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος. 

  Τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ