Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Οκτ-2021 18:25

  Μ. Θεοδωρίδου: Αναμένεται δεύτερη δόση του μέχρι τώρα μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

  Μ. Θεοδωρίδου: Αναμένεται δεύτερη δόση του μέχρι τώρα μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:46

  Σε ηλικίες άνω των 18 ετών θα χορηγείται το εμβόλιο της   Johnson &  Johnson, εφόσον πάρει τελική έγκριση. Από πολλούς επιστήμονες θεωρήθηκε επαρκής η μονή δόση, αφού δημιουργεί ανοσία της τάξεως του 70%,  αλλά υπήρξαν ενστάσεις από μερίδα της επιστημονικής κοινότητας. Μελέτες έδειξαν ότι με τη δεύτερη δόση που θα ενέχει ρόλο αναμνηστικής, η ανοσία θα φτάνει το 90%, οπότε το άτομο θα θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο. Αναμένεται έγκριση από γνωμοδοτικούς φορείς.

  Στα εμβόλια mRNA αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, που αναπτύχθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά έχοντας συμβάλλει καθοριστικά μέχρι τώρα στον έλεγχο της πανδημίας, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

  Προσέθεσε ότι η ανοσία που προσφέρουν είναι ποιοτικά καλύτερη από την φυσική νόσηση. Άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,34 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης απ΄ ότι οι εμβολιασμένοι, επισήμανε.

  Τέλος, σημείωσε ότι σε μελέτη παιδιών και εφήβων διαπιστώθηκε ότι ο ιός βρίσκεται σε εκκρίσεις και το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος της νόσησης. Αυτό υπογραμμίζει, είπε η κ. Θεοδωρίδου, ότι τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν "ρεζερβουάρ" για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ