Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Οκτ-2021 09:55

  Η μεγάλη συμβολή των κέντρων δεδομένων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας

  Lamda Helix Athens Data Center Campus
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  υσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα έχουν σε διεθνές και κατ' επέκταση σε εγχώριο επίπεδο, τα κέντρα δεδομένων (data centers), με τις επενδύσεις που γίνονται στην χώρα μας να την έχουν καταστήσει σε υπολογίσιμη δύναμη σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

  Στο πλαίσιο αυτό θεμελιώθηκε πριν μερικές ημέρες παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το κέντρο δεδομένων "Athens-3", της Lamda Hellix, του ομίλου κολοσσού της Digital Realty που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων (data center) που θα έχει ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.

  Τι είναι όμως με απλά λόγια τα κέντρα δεδομένων (data centers), με ποιο τρόπο πώς συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας προς όφελος του απλού καταναλωτή.

  "Οι περισσότερες ενέργειες που κάνουμε όλοι μας καθημερινά μέσω του έξυπνου κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή μας, όπως οι ηλεκτρονικές αγορές, η σύνδεση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (social media), οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, η επικοινωνία μέσω σταθερών και κινητών συσκευών, ακόμα και η τηλεϊατρική, περνάνε μέσα από ένα κέντρο δεδομένων (data center). Κατά την περίοδο του lockdown, για τους περισσότερους, η διασκέδαση ήταν μέσα από πλατφόρμες περιεχομένου και streaming όπως το Netflix, Amazon Prime, κλπ. Όλα αυτά τα δεδομένα που συναλλάσσονται γίνονται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια ακριβώς επειδή υπάρχουν τα data centers. Ένας έμπορος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη έχει πλέον πρόσβαση σε ένα αγοραστικό κοινό που καλύπτει όλη τη χώρα μέσα από διάφορες πλατφόρμες. Πίσω από όλες αυτές τις πλατφόρμες, τα data centers στηρίζουν και διασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία όλων των προαναφερθέντων υπηρεσιών.

  Το γεγονός αυτό τα καθιστά πυλώνες όχι μονό της ψηφιακής αλλά όλης της οικονομίας και του εμπορίου εν γένει", επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix Απόστολος Κάκκος.

  Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ