Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Οκτ-2021 13:58

  Αντιεξουσιαστές έχτισαν… αυθαίρετο στέκι μέσα στο Πολυτεχνείο - Το κατεδάφισαν αστυνομία και πολεοδομία

  Αντιεξουσιαστές έχτισαν… αυθαίρετο στέκι μέσα στο Πολυτεχνείο - Το κατεδάφισαν αστυνομία και πολεοδομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς παρεμποδίζουν και διώχνουν τους υγειονομικούς ελεγκτές των πιστοποιητικών για τον κορονοϊό, δεσμεύουν χωρίς άδεια αμφιθέατρο για να κάνουν συνέλευση και -το πιο ακραίο- "προσλαμβάνουν" οικοδομικό συνεργείο, μεταφέρουν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και κάνουν οικοδομικές εργασίες σε πανεπιστημιακή αίθουσα, θέλοντας να φτιάξουν το δικό τους στέκι...

  Με παρέμβαση της αστυνομίας, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

  Όλα αυτά συμβαίνουν στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοσμητείας της Σχολής που αποφάσισε να αναστείλει σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τη λειτουργία της.

  "Προσέλαβαν" οικοδομικό συνεργείο για να φτιάξουν στέκι μέσα στο πανεπιστήμιο

  Η Κοσμητεία μιλά για μια εξαιρετικά μικρή ομάδα φοιτητών που συστηματικά αυθαιρετούν. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

  • Παρεμπόδισαν το έργο των υγειονομικών ελεγκτών, τους οποίους και εξεδίωξαν από τη Σχολή, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό την συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της Διοίκησης της Σχολής.

  • Δέσμευσαν αυθαιρέτως αμφιθέατρο της Σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής, η οποία ως εκ
  τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.

  • Τέλος, σήμερα "προσέλαβαν" οικοδομικό συνεργείο, το οποίο δεν έχει καμμιά
  απολύτως σχέση με το ΕΜΠ και τις τεχνικές του υπηρεσίες, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo.

  Για την τελευταία παράνομη ενέργεια ενημερώθηκε η Διοίκηση και η Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος, αλλά παρά την εντολή διακοπής των παράνομων εργασιών, οι εργασίες συνεχίστηκαν.

  Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της Σχολής,
  (εκπαιδευτικές - συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της Σχολής σε άλλες Σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) την Παρασκευή 16/10/21, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση όλης της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες.

  Η αστυνομία κατεδάφισε τον τοίχο

  Η Κοσμητεία ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες. Μετά από αυτό, ανδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

  Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξω από τα αμφιθέατρα, καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

  Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 "Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος".

  Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

  Η φοιτητική οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ΡΑΦ - ΕΑΑΚ απάντησε σε ανάρτησή της ότι αδίκως ο Κοσμήτορας τους κατηγορεί ότι εκδίωξαν τους υγειονομικούς ελεγκτές "την ίδια στιγμή που εταιρίες security διενεργούν αυτους τους ελέγχους σε σχολές του ΕΜΠ χωρίς καμία συλλογική απόφαση του ίδρυματος".

  Όσο για το "χτίσιμο" χώρου της Σχολής η συγκεκριμένη οργάνωση δεν δίνει κάποια απάντηση.

  Πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή αναφέρουν ότι η αίθουσα που στήθηκε το εργοτάξιο, είχε καταληφθεί από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών. Για τα χθεσινά χτισίματα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα, ενώ το συνεργείο οικοδομών αποτελείτο από τέσσερα άτομα.

  Πρόθεση των αντιεξουσιαστών είναι να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της. Ο πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία.

  Η ανάρτηση της καθηγήτριας Βάσως Κιντή:

  H Κοσμητεία Σχολής του ΕΜΠ αναστέλλει τη λειτουργία της αύριο Παρασκευή εξαιτίας αντι-ακαδημαϊκής συμπεριφοράς μικρής ομάδας σπουδαστών που παρεμποδίζουν τους υγειονομικούς ελέγχους, δέσμευσαν αυθαιρέτως αμφιθέατρο της Σχολής για εκδήλωσή τους ενώ είχε προγραμματίσει εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών η Σχολή η οποία δεν έγινε και τέλος το ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ "προσέλαβαν" οικοδομικό συνεργείο, το οποίο δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το ΕΜΠ και τις τεχνικές του υπηρεσίες, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo."

  Πού είναι αυτοί που δεν θέλουν πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ; 

  Πήγη: TheTOC.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ