Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 18:36

  Ερώτηση Α.Μ. Ασημακοπούλου προς Κομισιόν "για την παράνομη, λαθραία" αλιεία Τούρκων στο Αιγαίο

  Ερώτηση Α.Μ. Ασημακοπούλου προς Κομισιόν "για την παράνομη, λαθραία" αλιεία Τούρκων στο Αιγαίο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο στις 11/10/2021, στο οποίο ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, ενημέρωσε τους ομολόγους του σχετικά με την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία (Π.Λ.Α. αλιεία) από τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Ασημακοπούλου σημειώνει στην ερώτησή της, ότι "μία τέτοια δραστηριότητα πλήττει τον τομέα της αλιείας, αλλά και το φυσικό και υδάτινο περιβάλλον στο Αιγαίο" και ότι "πρόκειται, μάλιστα, για παραβίαση όχι μόνο των ελληνικών, αλλά και των ευρωπαϊκών υδάτων, η οποία προσβάλλει τις αξίες της Ένωσης και κυρίως, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την κυριαρχία των κρατών-μελών".

  Επιπλέον, σημειώνει ότι "η Π.Λ.Α. αλιεία δεν αποτελεί μόνο ένα διμερές ζήτημα, αλλά ζήτημα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 1005/2008 και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εν γένει".

  Κατόπιν αυτών, η κ. Ασημακοπούλου ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση της Π.Λ.Α. αλιείας στο Αιγαίο και την εφαρμογή του σχετικού Κανονισμού, αλλά και πώς θα διασφαλίσει ότι φαινόμενα Π.Λ.Α. αλιείας και τουρκικής παραβατικότητας, δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ