Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 18:54

  Συνεκπαίδευση της φρεγάτας "Κανάρης" με την φρεγάτα "Alexandria" της Αιγύπτου

  Συνεκπαίδευση της φρεγάτας "Κανάρης" με την φρεγάτα "Alexandria" της Αιγύπτου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η φρεγάτα "Κανάρης" εκτέλεσε συνεκπαίδευση ΡASSEX (Passing Exercise) με την αιγυπτιακή φρεγάτα "Alexandria" στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, χθες, Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

  Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικών ελιγμών και ναυτικής αποτροπής.

  Η δραστηριότητα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών δράσεων και συνέβαλε αφενός στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των μονάδων που συμμετείχαν σε υψηλό επίπεδο και αφετέρου στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

  Κατά τη διάρκεια της παραμονής της φρεγάτας "Κανάρης" στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του κυβερνήτη της, του διοικητού 2ης Μοίρας Φρεγατών και του Έλληνα ακολούθου 'Αμυνας Καΐρου στον διοικητή της ναυτικής βάσης Αλεξάνδρειας.

  Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η φρεγάτα "Κανάρης" είχε καταπλεύσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από τη φρεγάτα "Κουντουριώτης" στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon).

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ