Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 18:25

  Μ. Θεοδωρίδου: Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων από κορονοϊό παγκοσμίως, ένα παιδί μένει ορφανό

  Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους άνω των 60 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Σοφίας Κωστάρα

  "Σήμερα, αρχίζει με φυσική παρουσία η πανεπιστημιακή λειτουργία”, είπε στην αρχή της ενημέρωσης σήμερα, η κυρία Θεοδωρίδου. "Η πανεπιστημιακή κοινότητα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για ορθή τήρηση των μέτρων και ορθή λειτουργία των σχολών.”

  Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι σήμερα 71% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση και 59,5% του γενικού πληθυσμού με δύο δόσεις. 

  "Όπως είναι γνωστό από μηνός, άρχισε η χορήγηση της τρίτης δόσης σε ομάδες όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, άτομα που διαβιούν σε δομές, άνω των 60 ετών και υγειονομικούς. Στόχος να συμπληρωθεί το κενό και η αυξημένη έκθεση στον ιό και η μείωση της διασποράς της λοίμωξης", είπε η κυρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι ο ΕΜΑ ενέκρινε την τρίτη ενισχυτική δόση. 

  Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη χρονική διάρκεια προστασίας. Επικαλούμενη μελέτες του Ισραήλ και του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι ίδιες ή και ηπιότερες από αυτές της δεύτερης δόσης.  Όσοι έχουν νοσήσει, πρέπει να κάνουν ένα εμβόλιο, πρόσθεσε.

  Σε 15 μήνες 120.000 παιδιά στις ΗΠΑ έχασαν έναν γονέα κι άλλα 25.000 παιδιά έχασαν τον άνθρωπο που φρόντιζε για την ύπαρξή του. Σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων, χάνει τον γονιό του ένα παιδί δείχνει έρευνα επιδημιολόγου του CDC. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε η κυρία Θεοδωρίδου, δείχνει την ανάγκη πρόληψης, ενώ το βαρύτερο τίμημα αφορά σε παιδιά των ευάλωτων ομάδων. Πρόκειται για ένα διαφορετικό σύνδρομο long covid, με μεγάλη διάρκεια, διάρκεια ζωής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ