Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 11:02

  Οι δικαστές προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια αν δεν ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης και στο δημόσιο

  Οι δικαστές προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια αν δεν ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης και στο δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Να προσφύγουν στα δικαστήρια είναι αποφασισμένοι οι δικαστές για το θέμα της αναστολής καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης για όλο τον δημόσιο τομέα και βέβαια για τους δικαστικούς λειτουργούς.

  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνάντηση του Προέδρου της Χριστόφορου Σεβαστίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη έθεσε εκ νέου το θέμα αναφέροντας πως "...πρόκειται για έναν φόρο που επιβάλλεται πλέον αντισυνταγματικά στην συνεπέστερη κατηγορία φορολογουμένων παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη. Είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο το οποίο χωρίς καμία δικαιολογητική βάση επιβαρύνει το τρέχον έτος μόνο τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο δημόσιο την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από τον συγκεκριμένο φόρο τα κέρδη των μεγάλων εταιριών. Η Ένωσή μας έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα τον Φεβρουάριο και απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό τον περασμένο μήνα.

  Παράλληλα οι δικαστές ουσιαστικά προειδοποίησαν πως θα στραφούν στα δικαστήρια για το θέμα:

  "...Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας ούτε με τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 τότε θα διεκδικήσουμε τις αξιώσεις μας δικαστικά. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που επιδιώκεται ανάλογα και με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο να καταστεί εφικτή το 2023. Η Ένωση θα αναμένει μέχρι την οριστική κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ