Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Οκτ-2021 22:46

  Συνάντηση ομάδων έρευνας και καταγραφής Προφορικής Ιστορίας

  Συνάντηση ομάδων έρευνας και καταγραφής Προφορικής Ιστορίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρωτοβουλία Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) εγκαινιάζει έναν διάλογο ανάμεσα στις ομάδες και τους φορείς συλλογής, καταγραφής και επεξεργασίας προφορικών μαρτυριών που κινούνται στον χώρο της Προφορικής Ιστορίας στην Ελλάδα.

  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, 18:00-20:30 μέσω διαδικτυακής συνάντησης και θα συμμετάσχουν, εκτός από τις ΟΠΙ, η Ένωση Προφορικής Ιστορίας (ΕΠΙ) και η ελληνογερμανική πλατφόρμα προφορικών μαρτυριών "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα” (MOG) . Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ως κριτικοί συνομιλητές, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Μεϊμάρης, και οι Troubadours Digital, ενώ τον διάλογο θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

  Στόχος της συνάντησης είναι η αλληλογνωριμία των φορέων που μεριμνούν για την καταγραφή της κοινωνικής μνήμης, η υπέρβαση των κοινωνικών και πολιτικών στεγανών στην καταγραφή της Προφορικής Ιστορίας, η διερεύνηση της προοπτικής ενδεχόμενων συμπράξεων, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων, όπως η ταξινόμηση και αρχειοθέτηση του συγκεντρωμένου υλικού.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ