Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Οκτ-2021 12:34

  Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): "Η κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο, απλά παρακολουθεί την καταστροφή στην Εύβοια"

  Ν. Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): "Η κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο, απλά παρακολουθεί την καταστροφή στην Εύβοια"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "ξεκάθαρη έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα -που αναμένονταν εδώ και καιρό- στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 9.89".

  "Δυστυχώς η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται. Με τον ίδιο τρόπο που το καλοκαίρι είδαμε μια περιοχή να σβήνεται από το χάρτη εξαιτίας των πυρκαγιών, τώρα βλέπουμε την ίδια περιοχή να καταστρέφεται από πλημμύρες, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι πλημμύρες ήταν κάτι που δεν περιμέναμε", υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθύμισε μάλιστα ότι "πέρσι τον Αύγουστο θρηνήσαμε 8 απώλειες από πλημμύρες στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ στην περιοχή που επλήγη τότε υπάρχουν κρίσιμες υποδομές που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί".

  "Είναι χαρακτηριστικό αυτό που κατήγγειλε ο δήμαρχος Μαντουδίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha νωρίτερα, ότι μόλις το 10% των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων έχει προχωρήσει", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. "Και έχουμε δει ότι αυτή η κυβέρνηση όταν θέλει, μπορεί να είναι και γρήγορη και ευέλικτη, ειδικά όταν μιλάμε για ύποπτες απευθείας αναθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως που είχε να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, δεν έδειξε την ίδια ευελιξία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  "Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την καταστροφή από την πυρκαγιά, δεν κατάφερε να προετοιμαστεί για την καταστροφή από τις πλημμύρες και είναι φανερό ότι δεν έχει σχέδιο για να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας", τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. "Αν δεν αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα, η Βόρεια Εύβοια κινδυνεύει με ερημοποίηση", είπε, εξηγώντας ότι "η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ένα πλαίσιο ώστε οι κάτοικοι που επλήγησαν να μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους". "Οι άνθρωποι εκεί δεν έχασαν μόνο ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους αλλά και τον τρόπο να το αναπληρώσουν. Και σήμερα η καταστροφή απλά προχωρά", επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

  Αναφερθείς στο μέτωπο της παιδείας και στις συνεχείς προσφυγές εναντίον των σωματείων που κάνει το Υπουργείο Παιδείας, έκανε λόγο για "πρωτοφανείς αυταρχικές αντιλήψεις και πρακτικές από την πλευρά της κ. Κεραμέως". "Δεν θυμάμαι άλλοτε υπουργό να έχει δηλώσει ότι οι απεργίες επιτρέπονται αρκεί να μην αμφισβητούν ψηφισμένο νόμο στη Βουλή, να λέει δηλαδή με τέτοια άνεση ότι ένας εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα να απεργήσει ενάντια σε μία απόφαση της κυβέρνησης", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. "Δημοκρατία σημαίνει έλεγχο και η απεργία είναι και αυτή ένα μέσο ελέγχου των κυβερνητικών πολιτικών", σημείωσε.

  Δήλωσε, ακόμα, πως "το κυρίαρχο ζήτημα στο σχέδιο που επιδιώκει να εφαρμόσει η κ. Κεραμέως είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων". "Να φτιαχτούν δηλαδή σχολεία πολλών ταχυτήτων και οι ελλείψεις σε υποδομές και πόρους που υπάρχουν με ευθύνη της κυβέρνησης, να καλυφθούν από χορηγούς τους οποίους θα πρέπει να αναζητούν τα σχολεία", εξήγησε, λέγοντας ότι "ένα σχολείο σε μια καλή γειτονιά θα μπορέσει πιο εύκολα να βρει χορηγούς, ένα σχολείο όμως σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά θα δυσκολευτεί…". "Πρόκειται για ένα σχέδιο που η κ. Κεραμέως παίρνει καρμπόν από τη Βρετανία της Θάτσερ", επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

  "Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ακολουθεί τέτοιες πολιτικές και προσπαθεί να βάλει κοινωνικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Το ίδιο έκανε και με τα 18.000 παιδιά που στερήθηκαν την πρόσβαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο λόγω του νέου συστήματος που εφάρμοσε το Υπουργείο Παιδείας. Τα ίδια παιδιά αν έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρουν ένα δίπλωμα, το οποίο η κ. Κεραμέως έχει "φροντίσει” να κάνει ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου", τόνισε.

  Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε πως "το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ δεν έχει στρατηγική για την εξωτερική πολιτική". "Αν πιστεύουμε ότι το διεθνές δίκαιο είναι ένα πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να κινηθούμε για να λύσουμε τη διαφορά μας με την Τουρκία, τότε όλες οι κινήσεις μας θα πρέπει να συνδέονται με την προοπτική της προσφυγής στη Χάγη", ανέφερε. "Ο κ. Μητσοτάκης δεν το κάνει αυτό. Και δεν το κάνει επειδή έχει το εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Σαμαρά. Δεν μπορεί όμως μία χώρα να εξαρτάται από τα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ", κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ