Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Οκτ-2021 09:52

  Ε. Βενιζέλος: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βασίζεται στην ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης"

  Ε. Βενιζέλος: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βασίζεται στην ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια συναίνεσης στην ελληνογαλλική συμφωνία", σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κος Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντεξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

  Ο κος Βενιζέλος αποσαφηνίζει πως δεν το ενδιαφέρει η πολιτική που είναι αιχμάλωτη των σκοπιμοτήτων και της συγκυρίας. 

  Εκτιμά ότι το πολιτικό σύστημα είναι στενότερο από την κοινωνία και τα προβλήματα και επισημαίνει ότι δεν μπορεί να βαδίζουμε μόνο με βάση ένα σενάριο αισιοδοξίας και κανονικότητας.

  Με αφορμή τις αναφορές τις πρόσφατες αναφορές στο όνομα του στην αίθουσα της Ολομέλειας, κρίνει ότι δεν ήταν τυχαίες οι παραπομπές του Πρωθυπουργού στη σκευωρία της Νοvartis. 

  Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρει πως "η ελληνογαλλική συμφωνία είναι ένα πολύ σημαντικό κείμενο που έπρεπε να ψηφιστεί ομοφώνως".

  Ωστόσο επισημαίνει πως "η γεφύρωση (σ.σ. μεταξύ κυβέρνησης -αντιπολίτευσης) ήταν εφικτή. Η συζήτηση, όπως, διεξήχθη, δεν συνδέθηκε ούτε με την εθνική στρατηγική, ούτε με τις εντυπωσιακές διεθνείς εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα, ούτε με τα διδάγματα της Ιστορίας στα εθνιμά μας θέματα". 

  O κος. Βενιζέλος επισήμανε πως το "κομματικό σύστημα είναι στενότερο από την κοινωνία και τα προβλήματα".

  Ο ίδιος αναφέρει πως "με ενδιαφέρει κάτι πολύ περισσότερο από την πολιτική. Η μεταπολιτική. Μία πολιτική που δεν είναι αιχμάλωτη των σκοπιμοτήτων της συγκυρίας, που δεν φλερτάρει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα με τον λαϊκισμό.".

  Σε σχέση με τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο κος Βενιζέλος "εύχεται  το καλύτερο με βάση τις επιθυμίες και τις επιλογές των πολιτών που συγκροτούν αυτήν την οντότητα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ