Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Οκτ-2021 11:27

  Βουλή: Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστικά συμβούλια

  Βουλή: Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστικά συμβούλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θέματα της Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο "Ταχεία πολιτική δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της πολιτικής δικονομίας για την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης, άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης". Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Δευτέρα, 11/10/2021.

      Με την τροπολογία προβλέπονται τα ακόλουθα:

     1.Επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του ν.4239/2014, αναφορικά με την επιδίκαση δίκαιης ικανοποίησης λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης, και στις διαδικασίες ενώπιον των δικαστικών συμβουλίων, με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του εν λόγω νόμου (υποβολή αίτησης με την καταβολή του οριζόμενου στο άρθρο 3 παραβόλου ύψους 100 ευρώ, διαδικασία, αρμόδιο όργανο, εκτέλεση απόφασης, εγγραφή απαιτούμενων πιστώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό).

     2.Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με:

     -τις υποχρεώσεις του συνηγόρου νομικής βοήθειας (ν.3226/2004), με την πρόβλεψη περί αυτεπάγγελτης αναβολής της υπόθεσης, σε περίπτωση μη εμφάνισης αυτού στο δικαστήριο

     -τη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων Αντεπιτρόπων στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων (Τ.Δ.Δ.), που προκύπτουν την 30ή Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης αυτών,

     -την πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού του κλάδου πληροφορικής στα Τακτικά Δικαστήρια, σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν.4745/2020, με διορισμό ή, κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, με μετάταξη μόνιμου προσωπικού ή μεταφορά προσωπικού με σχέση εργασίας ι.δ.α.χ. από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. (Σήμερα, ισχύει για την κάλυψη κενών θέσεων του εν λόγω κλάδου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τ.Δ.Δ.).

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ