Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Οκτ-2021 10:09

  Κ. Χατζηδάκης: Στον ΕΦΚΑ υπάρχουν βασανιστές πολιτών

  Χατζηδάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Όποιοι έχουν θέση δημόσιου λειτουργού πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ούτε εξουσιαστές ούτε πολύ περισσότερο βασανιστές των πολιτών. Οφείλουμε πράγματι να τους υπηρετούμε, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι κάνει κοινωνική πολιτική", δήλωσε αποκλειστικά στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι", ο Κωστής Χατζηδάκης, λίγες ώρες μετά την "έκρηξη" του, σχετικά με τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ, που χωρίς να υπάρχει κανένα τυπικό εμπόδιο, καθυστερούν έως και 4 χρόνια να απονεμηθούν.

  Σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας

  Σύμφωνα με το ant1news.gr, όπως ανέφερε με σειρά του ο Κώστας Τσαγκαρόπουλος, Πρόεδρος του ΝΑΤ, "σαφής εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν να τελειώσουμε το θέμα των χιλιάδων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Στο ΝΑΤ έχουμε περίπου 70 υπαλλήλους για τις χιλιάδες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες όμως βρίσκονται άνθρωποι".

  "Το θέμα για το οποίο μιλάμε αφορά χήρες, που στερήθηκαν τους άνδρες τους και εν ζωή λόγω επαγγέλματος και βιολογικά λόγω θανάτου. Ο Κωστής Χατζηδάκης εντόπισε ένα κενό που αφορά 444 περιπτώσεις. Μόλις βγήκε ο νόμος ως Διοίκηση και ως υπάλληλοι του ΝΑΤ κάναμε ότι έπρεπε, ετοιμάσαμε φακέλους και στοιχεία. Ο νόμος έλεγε δεν υπάρχει επανυπολογισμός συντάξεων και ουσιαστικά ζητούσε από εμάς τα ποσά των τελευταίων συντάξεων. Έμενε στα συρτάρια επειδή υπήρχε η αντίδραση κάποιων στον ΕΦΚΑ, που αδικούν και τους συναδέλφους τους, ότι έπρεπε να περιμένουμε και εγκύκλιο. Γιατί να βγει εγκύκλιος, για το αυτονόητο; Πολλές φορές κρυβόμαστε πίσω από μια εγκύκλιο", σημείωσε ο Πρόεδρος του ΝΑΤ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ