Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 19:17

  Πυρόπληκτες περιοχές: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Ραφήνας για την αύξηση αντικειμενικών αξιών

  Πυρόπληκτες περιοχές: Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Ραφήνας για την αύξηση αντικειμενικών αξιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία, σύμφωνα με την προσφυγή, αυξήθηκαν από  6,5% - 56% οι αντικειμενικές αξίες σε έξι πυρόπληκτες περιοχές, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 κατά την οποία χάθηκαν 101 συνάνθρωποί μας, ζητεί από το ΣτΕ ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου.

  Σύμφωνα με αυτή πριν την έκδοσή της το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου είχε διατυπώσει την πρότασή του  προς το υπουργείο Οικονομικών να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 10% σε σχέση με τις ισχύουσες σε όλες τις ζώνες του Δήμου.

  Ωστόσο, με την υπουργική απόφαση στην περιοχή Μπλε Λιμανάκι οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται κατά 15,2 % και στην περιοχή Μαρίκες κατά 17,9% (οι δύο αυτές περιοχές είναι συνήθεις τόπος θαλάσσιων λουτρών). Στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα αυξάνεται κατά 18,2% και της Διώνης κατά 12,5%. Αντίθετα, στην περιοχή του Νέου Βουτζά  μειώνεται κατά 30,6%, στην Καλλιτεχνούπολη μειώνεται κατά 20,5% και στο Τράφη μειώνεται κατά 9,1%.

  Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι θα υποστεί υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, στις περιπτώσεις απαλλοτριώσεων κοινοχρήστων χώρων που αναμένεται να γίνουν, καθώς τμήματα του Δήμου θα τροποποιηθούν πολεοδομικά και θα επεκταθεί το σχέδιο πόλης της Ραφήνας. Ο Δήμος υποστηρίζει ότι οι υπέρμετρες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές καθώς είναι αυθαίρετες, δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής. 

  Παναγιώτης Στάθης 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ