Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 16:04

  Παραγγελία Β. Πλιώτα να διερευνηθεί αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις ακροδεξιών

  Παραγγελία Β. Πλιώτα να διερευνηθεί αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις ακροδεξιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τις επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων, ζητεί να ερευνηθεί με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

  Αφορμή για την παραγγελία αποτέλεσαν τα βίαια επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και η ανακοίνωση - καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Στην εισαγγελική παραγγελία υπογραμμίζεται ότι αν και η δικαιοσύνη έχει ήδη παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, υπάρχει "έδαφος και αφορμή για περαιτέρω δικονομική παρέμβαση, προς τον σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις".

  Ολόκληρη η παραγγελία:

  "Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση - καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, και, παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας.

  Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

  Σχετικώς να μας ενημερώσετε".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ