Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 07:38

  Αλλάζει η καθημερινότητα για τους εμβολιασμένους, ποιες αλλαγές έρχονται

  Το προφίλ των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09.57

  Το νέο πακέτο ελευθεριών για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχει δύο στόχους: αφενός οι πλήρως εμβολιασμένοι να επιστρέψουν στην κανονικότητα- αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του εμβολιασμού όπως εξηγούν οι ειδικοί-, αφετέρου να πειστούν και όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο για τον κορονοϊό να κλείσουν ραντεβού.

  Σήμερα στις 15.00 αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Η χρονική στιγμή άλλωστε για την εφαρμογή του νέου αυτού πλαισίου μέτρων δεν είναι τυχαία, όπως σημειώνουν πηγές της Αριστοτέλους, καθώς από τη μία πλευρά έχει μειωθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και από την άλλη μπαίνουμε στο χειμώνα, οι θερμοκρασίες πέφτουν και ήδη η Βόρεια Ελλάδα έχει κοκκινίσει.

  Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο

  Οι πληροφορίες λένε πως όσοι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιασμό τους ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης, δεν θα αντιμετωπίζουν τα εμπόδια που ισχύουν μέχρι στιγμής. Πιο συγκεκριμένα, στο πακέτο περιλαμβάνεται η άρση των περιορισμών ως προς την αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα στους χώρους διασκέδασης. Επιπλέον θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες και ο χορός.

  Αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη και  συνεπώς σε μίνι lockdown, οι περιορισμοί σε διασκέδαση και ωράριο θα ισχύουν μόνο για τους μη εμβολιασμένους. Για τους χώρους διασκέδασης, αυτοί θα πρέπει να είναι αμιγείς.

  Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως λέει το ρεπορτάζ, δεν θα καταργηθεί και θα παραμείνει όπως έχει σήμερα.

  "Η φιλοσοφία η οποία θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι ότι από τη στιγμή που τώρα έχουμε εμβόλιο θα πρέπει, τουλάχιστον στο πλαίσιο που έχει να κάνει με δραστηριότητες μόνο εμβολιασμένων, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα. Άρα οι ανακοινώσεις θα έχουν αυτή τη φιλοσοφία εφόσον εγκριθούν βέβαια και από την Επιτροπή" δήλωνε χθες σε παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

  "Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα απολαμβάνει όσα είχε και πριν την πανδημία", επεσήμανε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όταν ερωτήθηκε σχετικά.

  Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέους γενικευμένου lockdown. Τα όποια περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους.

  Σημειώνεται πως περισσότεροι από 6,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 58,7% επί του γενικού πληθυσμού και 68% επί του ενήλικου πληθυσμού. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ