Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 12:47

  Ελληνογαλλική συμμαχία: Τηλεφωνική επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Γάλλο ομόλογό του

  Ελληνογαλλική συμμαχία: Τηλεφωνική επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Γάλλο ομόλογό του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας "Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια" μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δόθηκε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Δευτέρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του, στρατηγό Thierry Burkhard.

  Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και στην πρόσκτηση γαλλικών οπλικών συστημάτων, αλλά και θέματα που άπτονται της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

  Επιπλέον, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν για τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν Ελλάδα και Γαλλία ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης.

  Τέλος, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και αρμόδιοι επιτελείς τους το συντομότερο δυνατό, για περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ