Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 17:00

  Κορονοϊός: Χωρίς αλλαγές παραμένει τελικά η αριθμητική σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

  Κορονοϊός: Χωρίς αλλαγές παραμένει τελικά η αριθμητική σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς αλλαγές παραμένει -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- η αριθμητική σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, παρά τις διαρροές που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, πως επίκειται ο περιορισμός των μελών που την απαρτίζουν, από τα 33 στα 7.

  Ο λόγος που συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας ολιγουμελούς Επιτροπής, ήταν πως η εικόνα της πανδημίας έχει μεταβληθεί λόγω των εμβολιασμών, με την κυβέρνηση να έχει απορρίψει ένα νέο γενικευμένο lockdown. Οι παρεμβάσεις γίνονται πλέον σε τοπικό επίπεδο και η συμμετοχή τόσο πολλών προσώπων στην επιτροπή την καθιστούσε δυσλειτουργική.

  Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει

  Η μείωση των μελών ωστόσο φαίνεται πως δεν προχώρησε, καθώς υπήρχαν φωνές που έλεγαν πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει και όσο μπαίνουμε στον χειμώνα υπάρχει περίπτωση τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιδεινωθούν. Ενδεχομένως όσοι έκαναν την διαρροή για τον περιορισμό των μελών της να υπολόγισαν και τις αντιδράσεις και τελικά έκαναν πίσω.

  Σύμφωνα μα τις διαρροές που προηγήθηκαν, οι 7 επιστήμονες θα συνεδρίαζαν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρούσαν τον συμβουλευτικό τους ρόλο προς την κυβέρνηση, με παρεμβάσεις για μέτρα, όταν κρίνεται απαραίτητο.

  ΠΗΓΗ: Thetoc.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ