Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 18:48

  Delphi Economic Forum, Inclusivity Lounge report: Ισότητα και συμπεριληπτική ηγεσία για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα

  Delphi Economic Forum, Inclusivity Lounge report: Ισότητα και συμπεριληπτική ηγεσία για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θέματα συμπεριληπτικής ηγεσίας, διαφορετικότητας, ισότητας των φύλων και εταιρικής κουλτούρας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναδεικνύονται μέσα από το νέο report του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, "Inclusivity Lounge report". Ειδικοί από όλον τον κόσμο, δημοσιογράφοι και στελέχη επιχειρήσεων συζητούν για σύγχρονα μοντέλα ηγεσίας, τις διαστάσεις της ηθικής της τεχνολογίας και τη σημασία της ίσης πρόσβασης των γυναικών στην ανάπτυξη της οικονομίας.  

  Στο report παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, cases υλοποίησης εταιρικών προγραμμάτων προώθησης γυναικών στο τραπέζι λήψης αποφάσεων και ανάπτυξης εταιρικής κουλτούρας ενθάρρυνσης της διαφορετικότητας.  Ο ρόλος των ΜΜΕ και η συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα έμφυλης ανισότητας, διαφορετικότητας και συμπεριληπτικής κουλτούρας ηγεσίας.

  Συζητήσεις για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και δημιουργίας εργασιακού περιβάλλοντος υποστηρικτικού προς τις γυναίκες. Θέματα μισθολογικής ανισότητας. Η προσβασιμότητα των γυναικών σε θέσεις εργασίας ανδροκρατούμενου προφίλ. Προβληματισμοί σε θέματα ηθικής της τεχνολογίας, προκατάληψης αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης ως μετασχηματιστικής δύναμης της κοινωνίας.

  Τα κείμενα που παρουσιάζονται στο Inclusivity Lounge Report προέρχονται από συζητήσεις και σημειώσεις του Inclusivity Lounge online event, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum από  το Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Το report μπορείτε να το βρείτε στο blog του Delphi Economic Forum 


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ