Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 17:47

  ΝΔ: Η θέσπιση του "Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία" γίνεται πράξη

  Απάντηση Νέας Δημοκρατίας σε ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη θέσπιση του "Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία", σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, γίνεται πράξη με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας που παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε στελέχη της ΝΔ και εκπροσώπους φορέων από όλη την Ελλάδα.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με υβριδικό τρόπο, συνδυάζοντας τη φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή σύνδεση των συμμετεχόντων, με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

  Διεξήχθη λίγο πριν το νομοσχέδιο τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του γραμματέα του κόμματος Γιώργου Στεργίου με τίτλο "Κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν στάση στην Πειραιώς 62" και διοργανώθηκε από τις γραμματείες Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο Γιώργος Στεργίου σημείωσε στην τοποθέτησή του: "Η πολιτική μας δράση δεν σταματάει, ακόμα κι αν έχουμε οργανωτικές προτεραιότητες αυτήν την περίοδο, μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εσωκομματικών μας εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου. Σε συνέχεια μιας σειράς αντίστοιχων συναντήσεων που αναδεικνύουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λίγο πριν πάρουν την τελική ευθεία στο Κοινοβούλιο, δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε έμφαση σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία όπως αυτή. Όχι μόνο γιατί έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της μέριμνας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά γιατί καταρρίπτει έναν ακόμα μύθο που επιμελώς έχτισε η Αριστερά όλα τα τελευταία χρόνια: να θεωρεί ως αποκλειστικό της δικαίωμα την άσκηση κοινωνικής πολιτικής".

  Η υφυπουργός, στη συνέχεια, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου το οποίο περιλαμβάνει δύο σημαντικές καινοτομίες για τα ελληνικά δεδομένα: 

  1. Τη θεσμοθέτηση του "Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία".

  2. Το πρόγραμμα "Κυψέλη" για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

  Επιπλέον, νομοθετείται σειρά διατάξεων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης παιδιών, ΑμεΑ και ηλικιωμένων. 

  Κατά την τοποθέτησή της, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε: "Το νέο σχέδιο νόμου είναι η έμπρακτη απόδειξή μας, ότι μέσα στην πανδημία προστατεύσαμε τους πιο ευάλωτους, αλλά προβήκαμε και σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Επιχειρούμε να δώσουμε τέλος στην παιδική κακοποίηση, να ενδυναμώσουμε την προσχολική αγωγή και να βοηθήσουμε ενεργά τους ανάπηρους συμπολίτες μας με τη θέσπιση και χρηματοδότηση του Προσωπικού Βοηθού. Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων. Στεκόμαστε μαζί δίπλα στους πιο ευάλωτους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!". 

  Τον συντονισμό είχαν οι γραμματείς Μαρία Νάτσιου και Κώστας Λολίτσας και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννης Μοσχολιός, καθώς και τα στελέχη των γραμματειών και οι υπεύθυνοι κοινωνικής πολιτικής από τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ