Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 13:44

  Το δημόσιο επιμένει να διαφωνεί δικαστικά να δοθεί αποζημίωση στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Με δικαστική παρουσία στην έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση σχεδόν 490.000 ευρώ στην οικογένεια του παιδιού που δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου στο Μενίδι, εκφράστηκε η βούληση του δημοσίου να συνεχίσει τη δίκη στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας. Παρά την αντίθετη εισήγηση της δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση (και τη δίκασε) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (με 6-5) απέρριψε το αίτημα συμβιβασμού της οικογένειας του παιδιού. Ο 11χρονος Μάριος Σαλούκος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στις 8 Ιουνίου του 2017. Μάλιστα 4 χρόνια μετά, η μητέρα του παιδιού, δασκάλα στο επάγγελμα που στεκόταν δίπλα του την ημέρα που έπεσε νεκρό, μπήκε φέτος για πρώτη φορά και πάλι να διδάξει σε σχολική αίθουσα. Βρήκε τη δύναμη να ξανακάνει αυτό που αγαπά, να υπηρετήσει το λειτούργημά της.

  Στο δικαστήριο

  Η οικογένεια του Μάριου, ο πατέρας και η μητέρα του, βρέθηκαν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο που συζητήθηκε η υπόθεση. Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Ο λόγος είναι ότι σε αυτήν περιλαμβάνεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό της μειοψηφίας το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου.

  Το αίτημα ανέφερε να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση και, στη συνέχεια, οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

  "Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου" τόνισε ο κ.Μαντάς.

  Η απόφαση αναμένεται σε τρεις με τέσσερις μήνες.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ