Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 18:25

  Μ. Θεοδωρίδου: Την Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση

  Μ. Θεοδωρίδου: Την Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση, για άτομα άνω των εξήντα ετών και τους υγειονομικούς. Υπενθυμίζεται πως θα πρέπει να έχουν παρέλθει έξι μήνες από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

  Όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση, το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί για την τρίτη δόση είναι της Pfizer, όμως για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson αναμένονται συστάσεις, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο.

  Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε δεδομένα ασφάλειας της τρίτης δόσης από το Ισραήλ, όπου έχουν γίνει 2,8 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

  Οι παρενέργειες είναι οι συνήθεις, απλές, όπως εξήγησε και λιγότερες από την πρώτη ή δεύτερη δόση.

  Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει ο ιός της γρίπης. Η συνταγογράφηση θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ των εμβολίων για Covid, γρίπη και του πνευμονιόκοκκου όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου.

  "Να μην υπάρξει αίσθημα εφησυχασμού. Τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι πιο χαλαρά και η φυσική νόσηση για τη γρίπη χαμηλότερη" .

  Όσον αφορά τις παραδόσεις εμβολίων, συνολικά η χώρα θα παραλάβει το 2021 27 εκατομμύρια δόσεις, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουν γίνει 12,177 εκατομμύρια δόσεις Pfizer, 1,896 εκατομμύρια δόσεις Modena, 3,830 εκατομμύρια Astra Zeneca και 765.000 δόσεις Johnson. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ