Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 16:33

  ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 54.000 ευρώ και αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων για κορονοϊό και παρεμπόριο

  ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 54.000 ευρώ και αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων για κορονοϊό και παρεμπόριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόστιμα συνολικού ύψους 32.200 ευρώ και αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης έφεραν οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, σχετικά με την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Αίγινα και Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ από τους ελέγχους στην Αττική, για αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ.

  Συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από 24 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 100 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σε Αττική, Αίγινα και Θεσσαλονίκη.

  Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 32.200 ευρώ και αναστολές λειτουργίας για 36 ημέρες συνολικά (σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο και σε 1 καταστήματα τυχερών παιχνιδιών 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων και συγκεκριμένα για:

  • μη τήρηση των κανόνων σχετικά με όρθιους πελάτες

  • για υπέρβαση του ορίου πελατών εντός του καταστήματος

  • μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων

  • μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων

  • μη χρήση μασκών προστασίας.

  Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 290 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική.

  3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

  4. Κατασχέθηκαν 343 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

  "Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας" όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ