Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 15:23

  Συνάντηση Θεοδωρικάκου με ΚΕΔΕ - ΠΑΔΕ: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση εγκληματικότητας και ενδοοικογενειακής βίας

  «Διαδηλώσεις ναι, αλλά χωρίς αντιπαραθέσεις» το μήνυμα Τ.Θεοδωρικάκου για την ΔΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ειδικότερα των φαινομένων που βρίσκονται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, επικεντρώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής (ΠΕΔΑ).

  Στο πλαίσιο αυτή της συνεργασίας συμφωνήθηκε, εκτός των άλλων, η διοργάνωση ημερίδας όπου θα αναλυθούν τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και θα κατατεθούν προτάσεις από ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση τους, ενώ δόθηκε έμφαση στην διαρκή επικοινωνία των εξειδικευμένων στελεχών των δήμων και της δημοτικής αστυνομίας με τα αστυνομικά τμήματα και ιδίως τα έξι γραφεία ενδοοικογενειακής βίας που θα λειτουργήσουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

  "Η ασφάλεια των πολιτών είναι καθολικό κοινωνικό αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί και ν' αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των αστυνομικών τμημάτων με την Δημοτική Αστυνομία όπου υπάρχει" τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ θα απελευθερωθούν δυνάμεις οι οποίες θα ενισχύσουν την παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές.

  Σχετικά με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: "Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα κοινωνικά φαινόμενα που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και γίνονται δέκτες των συγκεκριμένων περιστατικών. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να υπάρχει επικοινωνία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα ώστε να προλαμβάνεται το ενδεχόμενο τέλεσης εγκληματικών ενεργειών".

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο γενικός γραμματέας δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ιωάννης Καραγιάννης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ