Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Σεπ-2021 18:41

  Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της 6ης Τακτικής Συνόδου της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ

  Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της 6ης Τακτικής Συνόδου της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα αλλάζει". Εγώ θα πω ότι η Ελλάδα άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει: φόροι και ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν και συνεχίζουν να μειώνονται, ενώ επιτέλους έχουμε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα για τους νέους. Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ και ήρθε για να μείνει, δημιουργώντας ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην 6η τακτική σύνοδο της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

  Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ αναφέρθηκε στις δράσεις και στις αλλαγές που έχουν γίνει σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λέει πως το κράτος λειτουργεί.

  "Περάσαμε από τους μουσαμάδες και τις τελετές εντυπωσιασμού σε αληθινά, μεγάλα έργα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και στο εξωτερικό με τις προτάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης να υιοθετούνται από την Ευρώπη και η χώρα μας να γίνεται από ουραγός, διαμορφωτής των εξελίξεων", συνέχισε και πρόσθεσε πως η ΟΝΝΕΔ στάθηκε αντάξια των κρίσιμων περιστάσεων μέσα σ' αυτά τα δύο χρόνια.

  "Οι προτάσεις μας γίνονται νόμοι του κράτους. Σχεδόν κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται πολιτικές ακαδημίες είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης με πρωτοφανή συμμετοχή, ενώ εκδηλώσεις και συζητήσεις τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια με την παρουσία κορυφαίων Υπουργών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς γίνεται ουσιαστικός διάλογος και η ΟΝΝΕΔ γίνεται η φωνή των νέων στο κόμμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά, όλα τα μέλη της Κυβέρνησης για την παρουσία τους στις δράσεις μας", πρόσθεσε.

  Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε και στις κοινωνικές δράσεις της οργάνωσης όπως η πρόσκληση για να γίνουν όλα τα μέλη εθελοντές δότες μυελού των οστών και οι αιμοδοσίες κάθε έξι μήνες.

  "Η τελευταία μάλιστα ήταν αφιερωμένη στο δικό μας άνθρωπο Βασίλη Τοκάκη, τον τ. Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο οποίος έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας παρακαταθήκη τη δύναμη και την μαχητικότητά του", υπογράμμισε.

  Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης ότι η ΟΝΝΕΔ μεγαλώνει καθώς συνεχώς προστίθενται νέα μέλη ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στα εμβόλια για τον κορονοϊό υπογραμμίζοντας πως "είμαστε -δυστυχώς και το λέω με ειλικρινή λύπη- η μόνη οργάνωση νέων που τοποθετήθηκε υπέρ των εμβολίων χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς δισταγμούς, χωρίς αστερίσκους".

  "Τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους έχουν ξεπεράσει τον εθνικό μέσο όρο, έχοντας βέβαια περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται, και αυτή είναι η απάντηση μας απέναντι στο φόβο, την άρνηση και απέναντι σε εκείνους που επιζητούν την αποτυχία για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη", συμπλήρωσε.

  Επιπρόσθετα είπε ότι μία σειρά από προτάσεις της ΟΝΝΕΔ γίνονται νόμοι του κράτους αναφερόμενος σε νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

  "Ξεχωριστά πρέπει να αναφερθούμε φυσικά και στα Πανεπιστήμια, το φυσικό χώρο της φοιτητικής παράταξής μας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα οποία ξεκινούν ξανά τη λειτουργία τους μετά από ενάμιση χρόνο επιστρέφοντας σε καθεστώς όχι μόνο δια ζώσης διδασκαλίας, αλλά και κανονικότητας και νομιμότητας χάρη στις γενναίες κινήσεις της Κυβέρνησης", πρόσθεσε.

  Ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής δήλωσε ότι η ΟΝΝΕΔ αδιαμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει χαρακτήρα, δεν είναι μία απλή κομματική νεολαία, είναι η φωνή μία ολόκληρης γενιάς που ακούγεται, που δίνει βήμα και λόγο σε όλες και όλους του νέους ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

  Ο Β' Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αποδεικνύουν στην πράξη την δέσμευση τους να κάνουν τους νέους πρωταγωνιστές.

  Η 6η τακτική σύνοδος της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ πραγματοποιήθηκε υβριδικά, εν μέρει με φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού στελεχών και μέσω τηλεδιάσκεψης για όλα τα υπόλοιπα μέλη. Συγκεκριμένα περίπου το 50% των μελών παραβρέθηκαν δια ζώσης και οι υπόλοιποι συμμετείχαν ψηφιακά.

  Το σύνολο των παρευρισκόμενων στην αίθουσα ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και επέδειξαν για την είσοδό τους πιστοποιητικά εμβολιασμού.

  Τα θέματα που συζητήθηκαν με βάση την ημερήσια διάταξη ήταν:

  • Ο απολογισμός πεπραγμένων των προηγούμενων πέντε μηνών (Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2021)

  • Ο προγραμματισμός δράσεων μέχρι το τέλος του έτους (Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2021)

  • Τα συμπεράσματα του Project2030.gr Youth Forum

  • H επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

  • Οι επισκέψεις της ΟΝΝΕΔ στην Περιφέρεια

  • Ο προγραμματισμός εθελοντικών δράσεων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα

  • Η πολιτική επικαιρότητα

  Πριν την έναρξη των εργασιών τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κράτησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος τ. Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος πριν λίγους μήνες έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ