Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Σεπ-2021 08:13

  Kορονοϊός: Βελτιώνεται η εικόνα στα νοσοκομεία, κάτω από 200 οι εισαγωγές αλλά παραμένει η επιφυλακή

  Κορονοϊός - νοσοκομείο 01.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εικόνα στα νοσοκομεία δείχνει σημάδια βελτίωσης, όμως η επιφυλακή για το σύστημα υγείας και ειδικά για τις δομές στη Βόρεια Ελλάδα- όπου τα κρούσματα αυξάνονται- παραμένει.

  Τα στοιχεία δείχνουν πως την εβδομάδα που πέρασε, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων στην επικράτεια μειώθηκε στους 2.044 ασθενείς και ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου έπεσε κάτω από τα 200 άτομα την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό το ισοζύγιο εισιτηρίων- εξιτηρίων υποχωρεί σταθερά κάτω από το 1.

  Παράλληλα, και ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού, μειώθηκε αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συρρικνώθηκε κατά 6% περίπου. Επίσης, ο αριθμός των θανάτων, δείχνει μείωση για δεύτερη εβδομάδα στην σειρά, με περίπου 11% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη.

  Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική κατάσταση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 331. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

  Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 216 και μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου 190 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78.

  Τι δείχνουν οι μετρήσεις από το Παρατηρητήριο

  Η πιο πρόσφατη έκθεση του Παρατηρητηρίου Covid έδειξε πως η τελευταία εβδομάδα εμφανίζει πολύ μεγάλη αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων τεστ, μείωση του δείκτη θετικότητας και μικρή μείωση του δείκτη Rt. Η αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων τεστ οφείλεται κυρίως στην υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζομένων να υπόκεινται (από τις 13 Σεπτεμβρίου) σε rapid test κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, καταγράφεται μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων, και σταθεροποίηση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων θανάτων.

  Διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 12.319 ημερήσια PCR τεστ και 131.777 ημερήσια rapid Ag τεστ (σύνολο εβδομαδιαίων τεστ 1.008.674). Επιπλέον, στο διάστημα 8 – 14 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 394.202 αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, από 528.785 στο προηγούμενο 7ήμερο.

  Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο δείκτης Rt εκτιμάται στις 15 Σεπτεμβρίου σε 0,94, εμφανίζοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση (0,99). Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ υποδεικνύουν επίσης ότι ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε σε 2,10% (το 7ήμερο 6 – 12 Σεπτεμβρίου), από 2,78% το προηγούμενο 7ήμερο.

  Οι πλέον πρόσφατοι χάρτες (16 Σεπτεμβρίου) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κατατάσσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια στις χώρες με δείκτη θετικότητας μικρότερο του 4%, καθώς και στις χώρες με τον υψηλότερο δείκτη test ανά 100.000 κατοίκους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ