Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 20:02

  Μ. Γκάγκα: Δεν έχουν μειωθεί πουθενά στην Ελλάδα τα κρεβάτια των πανεπιστημιακών κλινικών που θεραπεύουν Covid-19

  μίνα-γκάγκα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν έχει γίνει καμία αίτηση σε κανένα νοσοκομείο από πανεπιστημιακές κλινικές να μειώσουν τα κρεβάτια τους και δεν έχουν μειωθεί πουθενά στην Ελλάδα τα κρεβάτια των πανεπιστημιακών κλινικών που θεραπεύουν Covid-19". Αυτό δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, όταν ρωτήθηκε για την κοινοποίηση εγγράφου από την Ιατρική Σχολή Αθήνας σε νοσοκομεία της Αττικής, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν θα γίνονται δεκτοί ασθενείς με Covid-19 στις πανεπιστημιακές κλινικές οι οποίες έχουν και εκπαιδευτικό έργο.

  "Στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας ξεκινήσαμε μαζί, Πανεπιστήμιο και ΕΣΥ, μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Έτσι αντιμετωπίσαμε τους αρρώστους, έτσι τα καταφέραμε πολύ καλά και έτσι θα συνεχίσουμε", ανέφερε η κυρία Γκάγκα. Πρόσθεσε ότι "είναι φυσικό οι πανεπιστημιακές κλινικές, τώρα που ξεκινούν, και οι φοιτητές να θέλουν να έχουν και τα περιστατικά για να μπορούν να κάνουν εκπαίδευση". Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέληξε ότι η προσοχή θα είναι στραμμένη και στους ασθενείς με Covid-19 και στους ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα και θα αντιμετωπίζονται όλοι στην ώρα τους και η εκπαίδευση θα συνεχίσει κανονικά.

  Αναφορά στη Βουλή από τον Α. Ξανθό

  Πάντως αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, με βάση τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών του ΕΣΥ, η Ιατρική Σχολή της Αθήνας αποφάσισε μονομερώς να εξαιρεθούν οι πανεπιστημιακές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων από τη νοσηλεία περιστατικών Covid-19.

  "Είναι απαράδεκτο, με οποιοδήποτε πρόσχημα, να αρνούνται οι πανεπιστημιακοί γιατροί να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του νέου επιδημικού κύματος και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα του ΕΣΥ σε περίοδο αυξανόμενης πίεσης προς τα δημόσια νοσοκομεία. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στη νέα φάση είναι ο συνδυασμός της αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών με Covid-19 και της αξιόπιστης κάλυψης όλων των υπόλοιπων υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο το "εσωτερικό lockdown" των δημόσιων δομών υγείας και την μονομερή επικέντρωση του ΕΣΥ στην πανδημία", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός.

  Αντίδραση ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ

  "Το έγγραφο αυτό συνιστά πράξη μονομερούς κήρυξης λιποταξίας από τη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία καθόλου δεν τιμά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, πολλοί από τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι διαφωνούν με αυτή την κίνηση και θεωρούμε εξαιρετικά θλιβερό το ότι δεν έχουν εκφράσει ακόμα δημοσίως τη διαφωνία τους", αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

  Αντίστοιχα, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι "προσβάλλουν βάναυσα τους γιατρούς του ΕΣΥ οι υποδείξεις των "αξιότιμων" καθηγητών για τα πρωτόκολλα κριτηρίων εισαγωγής και εξιτηρίων ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός στους χρόνους νοσηλείας των ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν Covid περιστατικά".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Πανεπιστημιακοί γιατροί αποφάσισαν να μην δέχονται ασθενείς με κορονοϊό

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ