Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 13:33

  ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκε σήμερα η παράδοση των εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα

  ΟΑΕΔ new 28.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παραδόθηκαν σήμερα οι τελευταίες 20 κατοικίες στους δικαιούχους του οικισμού "Ελευσίνα V" του ΟΑΕΔ, παρουσία του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη.

  Όπως αναφέρει ο κ. Πρωτοψάλτης, "σήμερα, ο ΟΑΕΔ έκλεισε άλλη μία μεγάλη εκκρεμότητα, δίνοντας χαρά στους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών της Ελευσίνας, που επιτέλους μπήκαν στα σπίτια τους, μετά από πολλά χρόνια άδικης ταλαιπωρίας". "Συνεχίζουμε με σχέδιο και ισχυρή βούληση την επίλυση των πολλών προβλημάτων που έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου του τ. ΟΕΚ, πάντα με στόχο την αποτελεσματική στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας" επισημαίνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

  Σε ανακοίνωση του Οργανισμού υπενθυμίζεται ότι η παράδοση των κατοικιών ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη σταδιακή παράδοση 40 κατοικιών του οικισμού "Ελευσίνα ΙV" του ΟΑΕΔ και συνεχίστηκε τον Ιούλιο με την παράδοση 20 κατοικιών του οικισμού "Ελευσίνα V". Οι κατοικίες των οικισμών είχαν κληρωθεί στους δικαιούχους το 2009 από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και, μετά τις συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση των οικισμών ολοκληρώθηκε.

  Οι οικισμοί "Ελευσίνα ΙV" και "Ελευσίνα V" περιλαμβάνουν 80 κατοικίες σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή, καθώς και δύο καταστήματα, μία αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός των οικισμών υπάρχουν το παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην "Ελαιουργικής", καθώς και τα διατηρητέα κτίρια "ΙΡΙΣ" και "Καμινάδα", που θα αποκατασταθούν για πολιτιστικές χρήσεις στο πλαίσιο των αναγκών του δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023.

  Το κτίσμα της "Ελαιουργικής" και τα κτίρια "ΙΡΙΣ" και "Καμινάδα" θα αποκατασταθούν, μέσω προγραμματικών συμβάσεων πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ των ΟΑΕΔ-δήμου Ελευσίνας-υπουργείου Πολιτισμού-Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ΟΑΕΔ θα χρηματοδοτήσει έως το ποσό των 1.600.000 ευρώ την αποκατάσταση των κτιρίων "ΙΡΙΣ" και "Καμινάδα", συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και με 400.000 ευρώ την αποκατάσταση του κτιρίου "Ελαιουργική".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ